Schoorsteen verwijderen Enschede Enschede

Schoorsteen verwijderen Enschede
Schoorsteen verwijderen Enschede

Een schoorsteen afbreken lijkt een makkelijke klus als we er zo op zitten te kijken. We moeten echter niet vergeten dat een schoorsteen soms een dragende functie heeft doordat er draagbalken in verwerkt zitten. Breekt u een dergelijke schoorsteen weg zonder hiervoor van te voren maatregelen te nemen kunt uw huis lelijke verzakkingen oplopen.

Bouwvergunning voor het slopen van een schoorsteen?

Niet in alle gevallen zult u bij het verwijderen van uw schoorsteen een sloop- of een bouwvergunning nodig hebben. Is het weghalen van de schoorsteen een constructieve wijziging van het huis of bedraagt het sloopafval meer dan 10 m3 dan heeft u met grote zekerheid een vergunning nodig van uw gemeente. Raadpleeg in ieder geval van te voren even de gemeentelijke site.

Voordat Montaflex met slopen begint is het goed te weten waar en hoe de schoorsteen aan het huis en dak bevestigd zit. Een ouderwetse gemetselde schoorsteen loopt van de fundamenten in de kelder tot boven het dak en is niet meer dan een gemetselde schacht.

Zodra u er op een verdieping een deel tussenuit breekt betekent dat dat het bovenste deel geen steun meer heeft. De schoorsteen hangt alleen aan het cementlaagje waarmee hij tegen de muur gemetseld zit. Het bovenstuk moet dus zo snel mogelijk vakkundig gestut worden.

Projecten

Contact

Voor al uw vragen kunt u contact opnemen via de onderstaande gegevens.

Montaflex
Dorpsstraat 96
5471NA
Loosbroek

Tel: +31 624 695 934
Email:

KvK: 57830673

Vrijblijvende inspectie van uw dak

Vrijblijvende inspectie van uw dak

Wij raden eigenaren van panden/woningen ouder dan 25 jaar altijd aan, eens in de 2 a 3 jaar een inspectie door een vakkundig bedrijf uit te laten voeren. Om zo hoge kosten te voorkomen. Na een inspectie ontvangt u een uitgebreid inspectierapport.

Laat uw dak inspecteren

Contact

Montaflex
Dorpsstraat 96
5471NA
Loosbroek

Tel: +31 624 695 934
Email:

KvK: 57830673
Offerte?